Руководство потребителя
.Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.
.Пн - Пт: 09:00 - 18:00; Сб: куриер
.Доставка на дом!
0
Ваша корзина пуста!


Минимальная сумма заказа: 60 лей

Dispoziții Generale

In conformitate cu Legea Nr 284 din 22.07.2004 privind comerțul electronic (republicată la 09.02.2018 în Monitorul Oficial Nr 40-47), care stabilește principiile de reglementare a comerțului electronic, condițiile de furnizare a serviciilor societății informaționale, răspunderea furnizorilor de servicii, la achiziționarea online a produselor din magazinul nostru, ca rezultat al contractului electronic dintre Vînzătorul itunexx.md și Cumpărător, ne angajăm să respectăm toate prevederile legale în relația cu consumatorul (garanție, retur, informare, conformitate, etc).

Agentia pentru Protecția Consumatorului și Supravegherea Pietei (APCSP) este autoritatea competentă care supraveghează, reglementează și asigură respectarea normelor privind protecția consumatorilor în procesele de comercializare a bunurilor și serviciilor prin intermediul mijloacelor electronice.

Adresa: MD-2012, mun. Chisinau, str. Vasile Alexandri,78

Telefonul Consumatorului: 022 74 14 64, 022 51 51 51;

Linia Verde: 0800 28 0 28

Email: Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.

Pagina web: www.consumator.gov.md

Dreptul Consumatorului la informare

La accesarea site-ului, consumatorul este informat în mod cît mai detaliat posibil asupra caracteristicilor produselor și serviciilor oferite de magazinul online de Calculatoare & Electrocasnice itunexx.md astfel încît cumpărătorul să aibă posibilitatea de a analiza și a alege rațional produse, care corespund intereselor sale și pot fi utilizate potrivit destinației acestora, în deplină securitate.

Informațiile despre caracteristicile tehnice ale produselor sunt prezentate în limba romînă, rusă și engleză. Alte elemente de identificare privind imaginea produsului, culoarea, dimensiunile, termenii de garanție comercială, cantitatea stocului disponibil, sunt publicate pe site, pe pagina produsului.

La solicitarea suplimentară a clientului, furnizăm adițional link către site-ul producătorului, cartea tehnică în format electronic, informații despre instrucțiile de exploatare, modul de utilizare și funcționalitatea produselor ce urmează a fi vîndute. Calitatea și originea produselor comercializate pe site este atestată prin certificate de conformitate, care confirmă îndeplinirea cerințelor referitoare la utilizarea produsului fără a prezenta riscuri pentru sănătatea și siguranța consumatorului.

Eticheta de pe părțile laterale ale ambalajul de protecție a produsului furnizează informații care identifică marca producătorului, denumirea produsului, importatorul oficial în R.Moldova, adresa juridică și telefonul acestuia, data importului, data fabricării produsului, țara producătoare, perioada de garanție, numărul de serie, volumul, masa, termenul de valabilitate, condiții de păstrare, manipulare, în conformitate cu reglementările tehnice și standartele în vigoare.

Toate produsele cu garanție de producător (excepție fac cablurilecartușeleribboanelehuselegențilecernealatoneropcroller, consumabile imprimante), la vînzare, sunt însoțite de talonul de garanție emis de Vînzătorul itunexx.md, și după caz, talonul de garanție al producătorului, dacă acesta are Centru de Service autorizat în R.Moldova. Orice produs este însoțit de cartea tehnică a producătorului privind instrucțiunile necesare pentru instalarea, întreținerea și exploatarea produsului.

Vînzătorul prezintă toate informațiile pe site într-un limbaj clar, lizibil, în termeni care pot fi înțeleși cu ușurință de consumator.

 

Neconformitatea produsului

Vînzătorul este răspunzător față de consumator pentru orice neconformitate existentă la momentul cînd a fost livrat produsul.

În cazul unei neconformități, consumatorul are dreptul de a solicita vînzătorului să i se aducă la conformitate produsul gratuit, prin reparare sau înlocuire, să beneficieze de reducerea corespunzătoare a prețului sau restituirea contravalorii. In cazul depunerii unei reclamații cu privire la neconformitatea produsului achiziționat, clientul este obligat să prezinte bonul de casă sau un alt document care confirmă faptul cumpărării produsului din magazinul nostru (inclusiv certificatul de garanție). Termenul și modul sunt prevăzute de Legea privind protecția consumatorului (cel mult 14 zile calendaristice de la data depunerii reclamației).

Dacă produsul necesar înlocuirii are un preț mai mare decît cel al produsului achitat anterior, atunci se aplică recalculul corespunzător și se achită diferența de preț.

Dacă produsul necesar pentru înlocuire lipsește, consumatorul are dreptul să rezilieze contractul, iar vînzătorul este obligat să-i restituie contravaloarea produsului.

 

Înlocuirea unui produs de calitate corespunzătoare cu un produs similar

La cererea consumatorului de a se înlocui un produs de calitate corespunzătoare cu un alt produs similar celui procurat anterior, dacă produsul nu-i convine ca forme, gabarite, model, mărime, culoare sau dacă nu-l poate utiliza conform destinației, clientul este obligat să prezinte bonul de casă sau un alt document care confirmă faptul cumpărării produsului din magazinul nostru (inclusiv certificatul de garanție). Cererea de a i se inlocui produsul sau de a i se restitui valoarea lui, urmează să fie executată dacă produsul nu este utilizat, nu și-a pierdut calitațile de consum și dacă poate fi folosit pentru o nouă comercializare.

În perioada termenului de garanție, consumatorii depun reclamațiile referitoare la produsele necorespunzatoare Vînzătorului, care în termenii legali ia toate măsurile necesare pentru soluționarea problemei.

 Lista produselor nealimentare de calitate corespunzătoare, conform APCSP, ce nu pot fi înlocuite cu un produs similar: http://consumator.gov.md/rom/inlocuirea-produsului-de-calitate-corespunzatoare

 

Actualizat: 24.02.2020